CANON MF3010 vs. Samsung SL-M2070

 

In acest articol, vei gasi informatii despre ce variante de imprimante multifunctionale laser monocrom din gama de baza le recomand. Aceasta gama de imprimante este destinata persoanelor care listeaza undeva la 500 – 3000 de pagini monocrom pe luna, dar nu fac mai mult de 100 de copii / scanari pe luna. Peste 100 de copii / scanari pe luna, recomand imprimante multifunctionale cu ADF (automatic document feeder), acel dispozitiv care copiaza sau scaneaza in general pana la 50 de pagini consecutiv, fara sa le pui tu una cate una.

Daca aceste modele de imprimanta nu ti se potrivesc nevoilor tale, poti lasa un comentariu cu ce functii ai nevoie, sau poti folosi serviciul gratuit Intreaba-l pe Cristi, si Cristi iti va recomanda modelul potrivit, si unde il gasesti la cel mai bun pret.

 

CANON MF3010 vs. Samsung SL-M2070. Comparatie

Pret

Principalul avantaj care il are Samsung SL-M2070 fata de Canon MF3010, este pretul mai mic. Samsung SL-M2070 poate fi gasit undeva la 429 lei cu TVA, cu 40 de lei mai putin decat Canon MF3010, care il puteti gasi la pretul de 469 lei cu TVA. Merita Canon acei 40 de lei in plus? Vei vedea mai jos.

Aici trebuie sa mentionez ca ambele modele au si varianta de fax sau fax si wireless, adaugand la pretul imprimantei 50 – 100 lei. Pentru mai multe informatii, lasa un comentariu.

Consumabile

Samsung SL-M2070 foloseste cartusul toner MLT-D111s de 1000 de pagini la pretul de 239 lei cu TVA OEM (click aici pentru redirectionare produs din magazin). Poti cumpara cartusul MLT-D111s si ca varianta de cartus compatibil la pretul de 134 lei cu TVA (click aici pentru redirectionare produs din magazin), sau poti incarca cartusul la un pret mediu de 45 – 50 de lei plus cip 50-100 lei. Mare atentie cand este vorba de incarcare.

Cand vorbim despre varianta de incarcare a acestui cartus, trebuie sa stii ca iti va trebui obligatoriu una din aceste variante: schimbarea cipului de pe cartus la fiecare incarcare la un pret mediu de 50-100 lei, schimbarea cipului la prima incarcare cu cip ECO resetabil unde pretul este mai mare la prima incarcare dar mai mic dupa aceea, si varianta de resoftare a imprimantei. Cea mai ieftina varianta per general este resoftarea imprimantei. Aici totusi exista riscul sa nu poata fi resoftata inca sau sa nu poti face asta deloc in functie de sistemul de operare al imprimantei. Acelasi model de imprimanta, poate fi vandut cu mai multe versiuni de sistem de operare, si doar pentru unele din ele sa existe varianta de resoftare. Daca vrei mai multe informatii legat de acest subiect, lasa un comentariu. Pretul total al unei incarcari ar ajunge undeva la 80-100 lei de lei pentru 1000 de pagini.

Canon MF3010 foloseste un cartus toner cod CRG-725 de 1600 de pagini la pretul de 270 cu TVA OEM (click aici pentru redirectionare produs magazin).

Poti opta si pentru varianta compatibila la un pret foarte bun de 49 lei cu TVA (click aici pentru redirectionare produs magazin). Daca te gandesti ca pretul este prea mic ca sa mearga cum trebuie, iti aduc aminte ca Toner Factory ofera produsele cu garantia ca acestea listeaza la fel de bine si de mult ca unul original, plus dreptul de retur.

Exista si varianta de incarcare a cartusului la un pret mediu de 40-50 de lei, la care se adauga si pretul pieselor consumabile (cilindru, rola magnetica etc.), ducand pretul de incarcare mediu undeva la 60 lei.

Mentionez ca imprimanta Canon MF3010 se vinde cu cartus demo de 700 de pagini, care nu merita incarcat. Din aceste trei variante, evident iti recomand cartusul toner compatibil.

Informatii tehnice

Cum poate te si asteptai, din punct de vedere tehnic, imprimantele sunt asemanatoare. Samsung SL-M2070 listeaza 20 de pagini pe minut, pe cand Canon MF3010 listeaza 18 pagini pe minut. Privind dimensiunile imprimantelor, Canon MF3010 este mai mica cu cativa centimetri decat Samsung SL-M2070. Ambele modele de imprimanta au tava de hartie neacoperita (nu exista un sertar sub imprimanta unde pui foile, ci un capac frontal care il deschizi).

Un mic sfat privind acest tip de imprimante cu tava neacoperita. Ai grija ce tii pe birou . O agrafa pusa din greseala pe hartia imprimantei poate fi trasa in imprimanta si strica cuptorul imprimantei, defectiune neacoperita de garantie. Din gama agrafei, am vazut mai multe obiecte trase din greseala in cuptor, inclusiv bani. Leul fiind de plastic, se va topi in cuptor si se va lipi de fixing film.

Design

Dupa cum vezi si in poza de la inceputul articolului, Samsung SL-M2070 are un design mai placut decat Canon MF3010. De fapt, Samsung are un design, pe cand Canon arata ca o cutie neagra. Important? Pentru mine nu.

Concluzie

Daca ai mai citit alte articole scrise de mine, o sa recunosti urmatoarea replica. Principalul factor cand alegi o imprimanta, este cartusul. Repet acest lucru pentru ca este important deoarece costul de utilizare al unui echipament este cel mai important factor cand comparam doua echipamente cu specificatii asemanatoare, si acesta este direct influentat de cartus.

Si in acest caz, iti recomand imprimanta multifunctionala Canon MF3010. Chiar daca este cu 40 de lei mai scumpa, vei recupera aceasta suma de la primul cartus cumparat. Pe langa acest aspect, Canon MF3010 are un consumabil cu un pret foarte bun, toate magazinele de profil au pe stoc acest produs, marea majoritate a tehnicienilor de imprimante stiu sa repare diverse probleme pentru ca foloseste aceeasi tehnologie ca „parintii si bunicii” ei.

Acest echipament se afla spre sfarsitul productiei, asa ca daca nu il mai gasesti, poti cumpara HP M125a. Are cam aceleasi specificatii ca si Canon MF3010, decat ca este cu 40 de lei mai scumpa si foloseste noua generatie de cartuse, CE283A la pretul de 69 lei cu TVA (click aici pentru redirectionare produs din magazin) pentru un cartus toner compatibil.

Daca totusi faci mai mult de 50 – 100 de copii / scanari pe luna si vrei sa te conectezi cu mai multe calculatoare la imprimanta, iti recomand o multifunctionala cu ADF, dar din gama HP. De ce HP si nu Canon? Amintesc ca imprimantele HP si Canon sunt identice ca si tehnologie a imprimantei si a cartuselor folosite, difera doar designul si pretul. In acest caz, varianta HP cu ADF si retea este mai ieftina decat Canon.

Iti recomand HP Laserjet Pro M127FN MFP, la pretul de 679 lei, care functioneaza cu cartus toner CE283A la pretul de 69 lei cu TVA (click aici pentru redirectionare produs din magazin) pentru un cartus toner compatibil. Aceasta imprimanta iti va usura si optimiza munca considerabil multumita functiilor in plus. Pe langa ADF, poti conecta imprimanta la un router wireless prin care te vei putea conecta cu orice dispozitiv mobil sau laptop la imprimanta. Daca ti se pare confuz ce am explicat mai sus, lasa un comentariu si o sa explic mai in detaliu.

Daca ai intrebari, sau vrei sa fac comparatie intre alte doua echipamente, lasa un comentariu.