Canon Pixma MG2450 vs. HP Deskjet 1510

Pana te hotarasti ce varianta de consumabile este cea mai potrivita pentru tine, trebuie sa iti alegi modelul echipamentului. In acest articol voi compara doua modele de imprimante multifunctionale inkjet A4. Daca doresti o comparatie intre alte 2 modele, lasati cererea in comentarii.

 

De ce Canon Pixma MG2450 vs. HP Deskjet 1510?

Am ales din toate modelele de pe piata, cele mai de baza echipamente de la cei mai comuni producatori, Canon si HP. In primul rand, o sa iti spun in ce conditii aceste echipamente sunt potrivite nevoilor tale. Aceste echipamente sunt destinate persoanelor care listeaza in jurul a maxim 100 – 200 pag. monocrom pe luna din care 20 – 30 pag. contin si elemente color. Daca listati mai mult, atunci aceste echipamente nu vi se potrivesc (costul per pagina este prea mare). Cu alte cuvinte, daca sunteti o firma care listeaza nu mai mult de 200 pag. pe luna, sau o familie cu un copil pana in clasa a 12-a, atunci va recomand acest model.

De ce nu alte modele? Simplu. Raport calitate – pret foarte bun. Aceste echipamente sunt varianta de baza din aceasta gama. Echipamentele de 2-3 ori mai scumpe folosesc acelasi tip de cartus (sau asemanator din punct de vedere al capacitatii), dar au in plus poate un display color (nefolositor), slot de card SD (nefolositor), alte tipuri de conectivitate cum ar fi wireless (folositor doar in putine cazuri, adica nu merita diferenta de bani) etc. In concluzie, sunt prea putine cazuri in care chiar ati folosi acele functii extra, asa ca daca trageti linia, nu merita diferenta de bani.

Canon Pixma MG2450 vs. HP Deskjet 1510

Pret

In general pretul multifunctionalei Canon Pixma MG2450 (155 lei) este cu 24 de lei mai mic decat al multifunctionalei HP Deskjet 1510 (179). Merita aceasta diferenta? Veti vedea mai jos.

Consumabile

Cel mai important aspect este modelul de cartuse folosite de fiecare. Trebuie sa mentinonez ca recomand acest tip de echipamente deoarece capul de printare se afla pe cartus si nu pe imprimanta. Acest lucru este important pentru ca in caz de defectiune electrica, deformarea duzelor sau blocare a duzelor, nu schimbati imprimanta, cum ati face in cazul echipamentelor cu cap de printare in imprimanta, ci cumparati un cartus nou.

Canon Pixma MG2450 foloseste PG-545 negru (8 ml) – 180 pag. pret 64 lei si CL-546 tricolor (8 ml) pret 75 lei in varianta standard. Canon ofera si varianta optionala PG-545XL negru (13 ml) – 300 pag. pret 87 si CL-546XL tricolor (13 ml) pret 95 lei. In primul rand, mentionez ca numarul de pagini declarat de producator este calculat la o acoperire pe pagina de 5%, asa ca nu este decat ca un punct de referinta.

Din experienta, ca sa va faceti o idee de cat listeaza intr-adevar un cartus, impartiti la 2 numarul declarat de producator. Desigur, difera foarte mult in functie de acoperirea pe pagina. In cazul cartuselor color, este si mai greu de estimat deoarece se folosesc toate cele 3 culori, cyan (albastru), magenta (rosu), yellow (galben), diferit in functie de ce listezi, asa ca e posibil sa consumi doar una din cele 3 culori.

Legat de varianta XL, o recomand persoanelor care cumpara cartuse noi si nu le incarca, acestea doar fiind mai mari dar la fel de rezistente. Altfel spus, se strica in urma incarcarilor la fel de repede ca cele normale. Poti avea „norocul” sa se defecteze de la o singura incarcare.

HP Deskjet 1510 foloseste cartusele 301 negru (3 ml) – 190 pag. pret 57 lei si 301 tricolor (3 ml) – 160 pag. pret 72 lei in varianta standard. HP ofera si varianta optionala 301XL negru (8 ml) – 480 pag. pret 117 lei si 301XL tricolor (8ml) – 330 pag. pret 117 lei. La fel ca in cazul Canon, numarul de pagini listate este relativ. Daca va intrebati de ce consumabilele HP listeaza mai mult cu mai putina cerneala, pe scurt iti spun ca tine de tehnologia folosita si de fiecare.

Informatii tehnice

Nu cred ca are rost sa discutam despre diferentele de performanta, ambele fiind aprope identice ca viteza de listare sau calitate. Canon Pixma MG2450 este insesizabil mai rapida decat HP Deskjet 1510.

Design / aspect

Ambele au un design asemanator, Canon fiind un gri foarte deschis si HP un alb, ambele cu colturi rotunjite. Personal, prefer designul HP Deskjet 1510, chiar daca echipamentul este putin mai inalt decat Canon Pixma MG2450. HP are in plus si un mic display care va permite sa copiati mai multe pagini.

Concluzie

Ambele modele fiind asemanatoare din toate punctele de vedere, este greu sa va recomand unul din ele. Pana la urma tine de preferintele fiecaruia, si de parerea generala despre fiecare producator. Personal as alege Canon Pixma MG2450 pentru ca are cartusele mai rezistente la incarcare (chiar daca cele noi sunt mai scumpe), adica le puteti incarca de mai multe ori pana se defecteaza, si echipamentul este mai ieftin. Acest lucru tine totusi de modul in care sunt incarcate (procesul de incarcare si cerneala folosita), dar mai ales de CUM LE FOLOSESTI TU. Voi scrie un alt articol legat de acest aspect.

Cum am spus si in introducere, daca vrei sa compar alte doua imprimante, lasa un comentariu cu modelele, sau cu nevoile tale de listare (numar mediu de listare pe luna, functii necesare, monocrom sau color etc.). Urmariti forumul pentru urmatorul articol, unde voi compara doua imprimante laser monocrom.